Protest u Trebinju- Zlotvori nevinog čovjeka poslali u zatvor, veza pravog krivca drži na slobodi

 

Trebinjske porodice Čučković i Kojović, te brojni Trebinjci, izrazili su danas još jednom nezadovoljstvo mirnim okupljanjem pred Palatom pravde zbog presude kojom je Nemanja Kojović nevino presuđen da je kriv za saobraćajnu nezgodu koja se dogodila 2016. godine, dok je pravi krivac na slobodi.

Otac nastradale Ane – Zoran Čučković rekao je da su se okupili da bi poručili trebinjskim sudijama da se Nemanja Kojović 13. maja neće prijaviti na izdržavanje kazne od osam mjeseci u kazneno-popravnu ustanovu u Istočno Sarajevo, jer nije kriv za ono što su ga presudili.

“Postavljamo uslov predsjedniku Osnovnog suda Milanu Bosiću da poništi to rješenje i da se sačeka razmatranje žalbe pred Vrhovnim sudom Republike Srpske. Tu smo uz žalbu priložili i dokaz kojim se jasno dokazuje ko je kriv za saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom”, naveo je Čučković, pokazujući novinarima papir koji dokazuje krivicu tog drugog lica.

Čučković je trebinjske sudije nazvao “zlotvorima”, navodeći da u ovim institucijama rade i pošteni i divni ljudi koji su ga upozorili na radnje pojedinaca, koje su usmjerene protiv Nemanje Kojovića.

“Nemanja Kojović nije kriv. To pokazuje i ovaj papir. Žele da ga stave u zatvor, a bojim se da neko od njih vrlo brzo ne završi u zatvoru. Ovaj proces traje šest godina, a na samom početku suđenja vještak iz Njemačke je rekao da sve može da se završi za četiri mjeseca”, istakao je Čučković.

On je poručio trebinjskim sudijama da zna da su vještaka mijenjali čak pet puta, odnosno da nisu stajali s tim radnjama dok nisu pronašli vještaka koji će napisati ono što njima odgovara.

porodica cuckovic kojovic1.jpg

“Od početka su nešto muljali. Pravog krivca čuva veza iz Srbije. Ako misle da ovaj skup neće prerasti u nešto što ne može da se riješi, poručujem im da može da se riješi i to na način koji će se poslije zvati vrlo ružno. Danas im ništa ružno ne poručujemo osim da su zlotvori”, naveo je Čučković.

Prema njegovim riječima, porodicu Čučković muče već šest godina.

“Ovo što muče porodicu Čučković – neće im izdobriti, jer nas vijeće i predsjednik suda tjeraju da uzmemo pravdu u svoje ruke. Mi to ne želimo, ali nećemo moći da izdržimo”, poručio je Zoran Čučković.

Osuđeni Nemanja Kojović kaže da je nevin i da nije odgovoran za ono što mu je sud stavio na teret.

“Ovo je šest godina patnje i bola. Zahvaljujem se svima. U petak, 13. maja, neću se javiti na izdržavanje kazne. Božija je zadnja, neka im Bog sudi”, poručio je Kojović.

U saobraćajnoj nezgodi na putu Trebinje-Herceg Novi, koja se dogodila 2016. godine, poginula je višestruka šampionka u plivanju i reprezentativka BiH Ana Čučković (18). Ana je bila saputnik u “pežou” koji se sudario sa “golfom 2”.

Vrsna sportistkinja, koja je sjedila na mjestu iza vozača, brzo je prevezena kolima Hitne pomoći u trebinjsku Bolnicu, ali je od zadobijenih povreda preminula. U ovoj saobraćajnoj nezgodi lakše su povrijeđene još dvije osobe koje su bile u vozilu sa plivačicom.

porodica cuckovic kojovic3.jpg

 

trebinjelive.info

Prethodni članakEKSKURUZIJA NA JAHORINI PRETVRILA SE U NOĆNU MORU: 16 učenika završilo na infuziji
Naredni članakZapadni Balkan “podijelio” Makrona i Šolca