PROSVJETA MOSTAR: Sutra dodjela 150 stipendija i nagrada za učenike i studente iz Hercegovine

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta ” – Gradski odbor Mostar i ove godine, po šesti put, dodijeljuje Prosvjetinu stipendiju „Vladimir Ćorović’’ u okviru koje će stipendije i nagrade dobiti 150 učenika i studenata.
Svečanost dodjele stipendija održaće se u subotu, 30. aprila u 12.30 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru (Konak 7).

Iz SPKD ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar su naveli da su Prosvjetinu stipendiju u školskoj i akdemskoj 2021/2022. godini dobila su 32 učenika od 6. do 9. razreda osnovne škole, 35 srednjoškolaca i 64 studenata. Najbolja plivačica u Bosni i Hercegovini, mlada Mostarka Lana Pudar dobila je specijalnu stipendiju.
Dvanaest učenika i studenata dobilo je specijalne nagrade, a sedam učenika Gimnazije „Jovan Dučić’’ iz Trebinja dobilo je nagrade za aktivizam.

”Ove godine dodijeljen je najveći broj stipendija otkako je program obnovljen. Kao što smo naveli, dodijelićemo 150 stipendija i nagrada, što je 54,64 odsto više nego prethodne godine, odnosno 100 odsto više nego prije samo dvije godine”, ističu iz mostarske ”Prosvjete”.
Prosvjetine stipendije „Vladimir Ćorović” dodjeljuju se za učenike osnovnih i srednjih škola i studente u školskoj i akademskoj 2021/2022. godini sa područja Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, stipendijski fond raste iz godine u godinu, a ove godine veći je od 55.000 evra.

”Tradicija stipendiranja u „Prosvjeti’’ stara je tačno koliko i naše Društvo, koje je 1902. osnovano upravo s ciljem stipendiranja đaka. Obnavljanje Prosvjetine stipendije u Mostaru inicirao je 2016. godine gospodin Slavko Andrejević koji je na čelu Organizacionog odbora, a projekat je, od početka, podržala Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar. Organizacioni odbor Prosvjetine stipendije od 2016. godine do danas prikupio je preko 150. 000 evra i stipendirano i nagradio 377 učenika i studenata”, naveli su iz ”Prosvjete” Mostar.

Prethodni članakSvjedok opisao šta je prethodilo nesreći kod Drežnice: Kombi je prešao u drugu traku
Naredni članakOD 6. MAJA DIREKTNI LETOVI KA HURGADI