PROSLAVA NOVE GODINE U GRADOVIMA BIH-GRAŠO U BANJA LUCI, BEKUTA U TREBINJU, INDIRA U MOSTARU…

Nakon prošlogodišnjeg “mirnog” dočeka Nove godine u krugu porodice, ove godine ulice većine bh. gradova bit će ispunjene. Većina većih gradova pripremila je doček Nove godine na otvorenom. Ne samo da će u dočecima na otvorenom uživati bh. građani već i turisti iz regije koji su odavno rezervisali smještaj u BiH.

Tako će građani i posjetitelji Mostara, Banje Luke, Brčkog i brojnih drugih gradova moći uživati u novogodišnjoj večeri na javnim dočecima na trgovima.

Iako je proteklih nekoliko godina Sarajevo bilo domaćin nekim od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda, ove godine Sarajlije neće imati javni doček. Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje dočeka Nove godine u ovom gradu zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije.

Javnog dočeka Nove godine neće biti ni u Tuzli i Zenici.

Hrvatska pjevačica Indira Levak, nekadašnja članica grupe Colonia, uvest će građane najvećeg grada u Hercegovini u novu 2022. godinu. Mostarci će moći uživati u hitovima popularne pjevačice te na trgu ispratiti staru i dočekati novu godinu.

Doček Nove godine u Mostaru će biti održan u sklopu Adventa, a pored Indire na spektakularnom dočeku nastupat će i grupa “Twist”, dok je prvi dan nove godine rezerviran za “Dva i po čovjeka” i Josipa Palametu.

Petar Grašo uvest će građane Banje Luke u 2022. godinu

Proslava najluđe noći bit će organizirana i na trgu u Banjoj Luci, a građane grada na Vrbasu u 2022. godinu uvest će hrvatski pjevač Petar Grašo, a slavlje će se nastaviti i prvog dana 2022. godine, kada će nastupati srbijanska pjevačica Ana Bekuta.

Srbijanska pjevačica je protvrdila da će novogodišnje noći provesti u bh. gradovima.

Građane Trebinja, ali i njegove posjetioce svojim hitovima u Novu godinu uvest će Ana Bekuta. U Trebinju će biti organizovan i koncert 30. decembra, a na njemu će nastupati Tropico bend.

U sklopu manifestacije “Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja će se održavati na Trgu mladih tokom decembra i januara 2022. godine, održat će se i novogodišnji koncert regionalne zvijezde Nine Badrić.

Prijedorčanima će na dočeku Nove 2022. godine pjevati Goca Tržan. Novogodišnji program bit će organizovan na Trgu majora Zorana Karlice.

 

Prethodni članak14 klupska izložba Foto-kino kluba Trebinje
Naredni članakJedna šolja ovog čaja pomaže kod kašlja