Prosjak osumnjičen za ubistvo profesora

Dvadesetdvogodišnjak A.N. iz Viteza koji je prosijačio u Livnu, dovodi se u direktnu vezu sa ubistvom profesora Stipe Perkovića (65) iz tog mjesta, a čije je tijelo pronađeno u petak, prenose agencije.

Mladić je uhapšen isti dan zajedno sa S.N. (28) iz Viteza i Zeničaninom M.A. (24), koji su pušteni poslije kriminalističke obrade jer ih policija nije dovela u direktnu vezu sa zločinom.

Perkovićevo tijelo, podsjetimo, pronađeno je u petak, oko 20 časova, pored rijeke Bistrice, kod Livna i utvrđeno je da je riječ o nasilnoj smrti.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona zvanično su naveli su da je policiji u petak, oko 22.50, dojavljeno da se S.P. nije vratio kući, niti se javlja na pozive.

“Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je njegovo vozilo napustilo područje općine Livno. Oko 20 časova od strane djelatnika PU Livno pored rijeke Bistrice u širem području grada Livna pronađeno je beživotno tijelo S.P.”, naveli su iz policije.

Policija je, povodom ovog zločina na području Viteza zaustavila mercedes koji je navodno u vlasništvu ubijenog u kojem su zatečene pomenute tri osobe koje je policija odmah uhapsila, ali je nakon krim obrade jedna zadržana.

Više informacija o smrti profesora biće poznato nakon obdukcionog nalaza, a obdukcija tijela ubijenog muškarca obavljena je u Banjaluci.

Osumnjičeni S.N. (28) je predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva a istraga će pokazati da li je ubistvo počinjeno iz koristoljublja.

Livno je veoma potresao ovaj događaj, a o dobrom i vrijednom profesoru mještani imaju samo riječi hvale.

Poznanici ga pamte kao uglednog profesora koji mrava ne bi zgazio.