Propali trejd Bogdanovića pod istragom NBA lige

Sada je i zvanično – NBA liga otvorila je istragu zbog propalog trejda Bogdana Bogdanovića iz Sakramenta u Milvoki, koji je djelovao da je “zaključen” početkom nedelje.

Samo 48 sati poslije toga pojavila se informacija da Bogdanović nije prihvatio uslove Baksa i da zbog toga nije prešao u njihove redove, ali zapravo je problem nastao zbog toga što su prekršeni strogi propisi NBA lige.

O čemu se zapravo radi?

Bogdanović je “ograničeno slobodan igrač” i sa drugim timovima može da pregovara tek kada počne prelazni rok, a on je pre 20. novembra metodom “sign and trade” poslat u Milvoki.

Pomenuti dogovor, prije početka prelaznog roka, značio bi da je Bogdanović već pristao da potpiše novi ugovor sa Sakramentom i onda je trejdovan u Milvoki, što naravno nije dozvoljeno po pravilima NBA lige, prenosi “The Athletic”.

Bogdanović nije smio da pregovara, još manje da potpiše ugovor, s bilo kojim timom prije početka prelaznog roka, a zbog ovog “kiksa” će vjerovatno biti kažnjeni klubovi, ne i Srbin.

I dalje postoji mogućnost da Bogdanović i završi u Baksima, ali tako što će mu Milvoki ponuditi novac koji niko drugi nije, odnosno Sakramento i dalje ima pravo da izjednači svaku ponudu koju mu pošalju drugi klubovi i tako ga zadrži u svojim redovima.

Ipak, djeluje da su dvije strane završile saradnju poslije tri sezone i neće ga “siliti” da ostane, posebno jer je već odbio njihovu ponudu od 52 miliona dolara za četiri godine.

Poučen prethodnim iskustvom o tome i neće misliti dok ovog popodneva ne počnu transferi…

Prethodni članakZvezda večeras želi da iznenadi Barselonu
Naredni članakMirjana Karanović: Molim Boga da se ne zaljubim