“Pronađite ubicu mog sina” Roditelji tragično nastradalog Grka neutješni, majka se i dalje nalazi u bolnici

Mihalis Kacuris poginuo je prije dvije noći u sukobu huligana koji su se predstavljali kao navijači Dinama, među kojima je bilo i navijača Panatinaikosa, ispred stadiona AEK-a, gdje je dan kasnije trebalo da se odigra prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Huligani Dinama iz Zagreba izboli su nožem i usmrtili mladog Grka Mihalisa Kacurisa (29).

Uhapšeno je 98 osoba, a nova saznanja su da je povrijeđena i jedna 12-godišnja djevojčica. Više od deset navijača je ranjeno.

Kriminalistički tim je uvjeren da je među 98 uhapšenih i osumnjičeni koji je oduzeo život navijaču AEK-a, međutim, još se čeka laboratorijska analiza kako bi se to sa stopostotnom sigurnošću utvrdilo.

Majka nesrećnog 29-godišnjaka je nakon tragične vijesti doživjela srčani udar i i dalje je u bolnici, ali je u stabilnom stanju. Mihalisova tetka prenijela je njene riječi za grčki “Star”, pišu Sportske novosti.

– Ona je na lijekovima i nastavlja sa liječenjem, ali će otići na sahranu da se posljednji put oprosti od Mihalisa. Kada sam je posjetila, sve vrijeme me je držala i rekla da nikada više neće vidjeti ni zagrliti svog sina – prenosi grčka televizija “Star” riječi Mihalisove tetke.

Za “Star” je izjavu dao i otac tragično preminulog navijača, navodi Sportal.

– Nažalost, moje dijete je otišlo, a bojim se da će otići još djece. Želim prvo da se pozdravim sa sinom, a onda ću još pričati. Sve što me sada zanima je da se oprostim od Mihalisa i da se pronađe njegov ubica – rekao je otac žrtve nevjerovatnog divljanja u Atini.

Prethodni članakRadanović: Tri neriješena slučaja nestanka Srba povratnika u Lukavac
Naredni članakPiše li se istorija: Druga meč lopta za Zrinjski