Pronađeno tijelo zastavnika VS nestalog tokom vježbi u kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Ronioci su jutros pronašli tijelo zastavnika Vojske Srbije Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnjih vježbi desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povrijeđen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gdje je sinoć operisan i nakon operacije nalazi se na intenzivnoj njezi.

Toškovićevo tijelo pronašli su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka.

Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mhesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Tošković je rođen 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje djece.

Ministarstvo je saopštilo, da će zbog Toškovićeve smrti, biti otkazan svečani koncert Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” povodom Dana Vojske Srbije, koji je bio planiran za četvrtak u 20 časova.

Prethodni članakVučić: Uvijek ću da podržim Republiku Srpsku i Dodika
Naredni članakHamas odbacio sve klauzule mirovnog prijedloga