PROMOCIJA PO HERCEGOVINI: Mostarac Milan Bovan izdao prvu knjigu, a sav prihod od prodaje ide za obnovu Sabornog hrama u Mostaru

Mostarac Milan Bovan izdao je svoj prvenac ”Priče u kojima ćeš pronaći ono što nisi ni znao da si zaboravio”.

Radi se o knjizi pripovjedaka u kojima su se našli mitovi, legende ili pak obični ljudi Hercegovine.

Prva promocija knjige, koja se sa velikim interesovanjem, očekuje u Hercegovini biće održana u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar 6. decembra u 19 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru. 

Ono što je posebno interesantno i hvale vrijedno je da sav prihod od prodaje knjige ide za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

Drugi književni dan biće upriličen u Nevesinju u četvrtak 9. decembra u kino sali Doma kulture u Nevesinju sa početkom od 18:30 časova, a istog dana posle promocije biće priređeno i književno druženje u Pabu “Old skul”.

Treća i četvrta promocija biće upriličene u petak 10. decembra u Parohijskom domu u Gacku i u subotu 11. decembra u Kulturnom centru u Trebinju, a program ovih književnih promocija najavljen je za 19 sati.

”Sa blagoslovom paroha mostarskog, Protojereja stavrofora Gospodina Radivoja Krulja, blagodareći gospodinu Aleksandaru Hangimana i braći iz Hercegovine, Crne Gore i Srbije knjiga je odštampana o Mitrovdanu 2021. ljeta Gospodnjeg”, naveodeno je   u najavi.


”Više niko ne kazuje. Lakše im je da pričaju. I ne samo lakše, već i lasnije. Niko ozbiljan više ne vjeruje u priče jer su sve priče ispričane. A kazivanja nisu. Jer kad kazuješ, k’o što ovaj naš zatočenik kazivanja, što je ovo napisao kazuje, vazda dodaš nešto svoje, lično, pa to kazivanje nikad ne bude onako kako su njemu kazivali”, napisao je u predgovoru Bovanove knjige Ognjen Avlijaš.


Prethodni članakVučić i Dodik u Beogradu o svim regionalnim pitanjima
Naredni članakUposleniku “Elektroprivrede HZHB” zapaljen Mercedes dok je bio pritvoren