Promet u novembru veći za 1,6 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 1,6 odsto u odnosu na oktobar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 2,1 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, rast prometa iznosio 0,7 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru manji je za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Pad prometa od 0,5 odsto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 0,2 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, ostvario je rast od 20,3 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 12,4 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima rast od 11,9 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u novembru ostvario je rast od 16 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 7,6 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 16,8 odsto.

Prethodni članakЈanša: Mnogo oportunizma među evropskim liderima kada se radi o zapadnom Balkanu
Naredni članakRADNICI NEVESINjSKOG VRTIĆA PRIREDILI NOVOGODIŠNjU ČAROLIJU