Prolaznici jedva savladali muškarca koji je napao komšije zbog parking mjesta

U krvavoj svađi koja se dogodila sinoć oko 19.30 u Kaštel Štafiliću u Hrvatskoj, jedan muškarac je upucan, dok je drugi povrijeđen sjekirom.

Kako se ranije pisalo, ranjeni muškarac, Kruno B, koji je bio dugogodišnji pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja, upucan je nakon svađe oko parking mjesta, dok je muškarca koji je pokušao da mu pomogne, napadač udario sjekirom u glavu.

Za sada nisu poznate tačne okolnosti incidenta, međutim, lokalni mediji su prenijeli da se radi o obračunu komšija.

Muškarac nepomično sjedio uza zid

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak obračuna. Na početku snimka vidi se čovjek koji nepomično sedi uza zid, dok se oko njega vidi krv. U sljedećem trenutku mu prilazi nepoznati čovjek kako bi mu pružio pomoć, međutim, napadač u tom trenutku prilazi i udara ga sjekirom u glavu.

“Udario me je sjekirom u glavu”

– Udario me je sjekirom u glavu…. upomoć – viknuo je šokirani muškarac dok se borio sa napadačem.

U sljedećem momentu, vide se dvojica prolaznika koji su dotrčali i jedva uspjeli da savladaju napadača i izbiju mu sjekiru iz ruke.

Upucao komšiju, pa napao čovjeka sjekirom

Podsetimo, kako su preneli lokalni mediji, napadač je navodno pucao u svog komšiju, a potom sekirom udario muškarca po glavi koji je pokušao da pomogne ranjenom.

Kruno B, u kojeg je napadač pucao, zadobio je prostrelne rane u predjelu stomaka, lijeve butine i desne nadlaktice. On je na operaciji, a težina povreda biće poznata naknadno. Drugi muškarac zadobio je ranu u predjelu glave, saopštio je splitski KBC.

Prethodni članakDjevojčica (13) ubila majku zato što joj je oduzela ajfon!
Naredni članakOsmi dan potrage za Dankom Ilić – istraga u više pravaca