Progovorio policajac za kojim se tragalo: Bio sam otet i vezan

Progovorio je Miloš Grahovac, policajac za kojim se tragalo četiri dana. Nevesinjac je dao svoju prvu izjavu policiji. Iz Tužilaštva potvrda da je saslušan.

“Po njegovoj pretpostavci četiri lica su ga otela i držala ga četiri dana zatvorenog nakon čega je pronađen u blizini mjesta Divin”, kaže Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva u Trebinju.

ATV nezvanično saznaje da je rekao da je autom sletio sa puta koji je bio prepriječen. Grahovac ne zna ko su otmičari jer su imali fantomke na glavi, ne zna ni gdje su ga držali četiri dana ali zna da su bili naoružani i da su mu uzeli oko 3000 maraka. Na osnovu njegovih riječi policija podnosi izvještaj Tužilaštvu protiv NN lica.

“S obzirom na trenutna saznanja koja imamo radi se o kvalifikaciji KD „razbojništvo“, KD „protivpravno lišenje slobode“ i najvjerovatnije KD „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja”, kaže Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva.

Tužilaštvo i policija kažu da nijedan detalj neće propustiti pogotovo što Hercegovinom kolaju  svakakve priče. Zato su u policiji oprezni sa izjavama.

“PU Trebinje nastavlja istragu a u cilju istrage nismo u mogućnosti davati više informacija”, kaže Jelena Biberdžić, potparol PU Trebinje.

Protiv Miloša Grahovca se vodi sudski postupak, osumnjičen je za stavljanje lažnog novca u opticaj. Zbog toga je, ranije, i suspendovan sa mjesta policijskog službenika u PS Nevesinje.

Prethodni članakMario Kordić o kandidaturi za Predsjedništvo BiH
Naredni članakDOJAVE O BOMBAMA Na adrese škola u Banjaluci, Prijedoru i Derventi stigle prijetnje