Prodata Roma: Novi vlasnik do kraja avgusta preuzima Rimljane

Roma Edina Džeke jutros je objavila zvanično saopštenje u kojem je potvrđeno da je klub promijenio vlasnika.  Novi vlasnik kluba iz Rima je američka kompanija  „Friedkin Group“ kojoj je glavni posao u SAD-u trgovina automobilima Toyota. Kako je staknuto, Romu će preuzeti do kraja avgusta. Vlasnička prava, odnosno klupska imovina i kapital, prodata su za 591 milion evra

– Svi mi u „Friedkin Groupu“ sretni smo što postajemo dio ovog kultnog grada i kluba. Radujemo se što skorijem preuzimanju kluba i ulaskom u Rominu porodicu, rekao je Dan Fridkin (Friedkin). 

S druge strane, dosadašnji vlasnik – takođe Amerikanac, Džejms Palota (James Pallotta) istakao je jako zadovoljan što može potvrditi zaključeni dogovor sa „Friedkin Grupom“ oko prodaje Rome. 

– Sinoć smo potpisali ugovor i u narednim danima radit ćemo zajedno na finalizaciji procedura promjene vlasništva kluba. Posljednjih mjeseci Dan i Rajan Fridkin pokazali su punu predanost finaliziranju pregovora i vođenja kluba na pozitivan način, rekao je Palota.