PRIZNANJE ZA DEFANZIVCA ZVEZDE: Milunović najbolji štoper Lige Evrope

Nastavili su Nemanja Milunović i Crvena zvezda sa sjajnim partijama u Evropi.

Prema specijalizovanom algoritmu koji koristi UEFA, u čiju računicu ulaze i mečevi u domaćim šampionatima, stameni štoper je najbolji štoper grupne faze Lige Evrope, a kada bi računali cijelu odbrambenu liniju Milunović bi bio na drugom mjestu, jer je po broju bodova ispred njega samo lijevi bek Real Sosiedada Naćo Monreal.

Visoki defanzivac iza sebe je ostavio igrače Totenhema, Arsenala, Milana, Napolija…

Milunović je osvojio 5831 bod i tako postao drugi najbolji defanzivac grupne faze, ali i najbolji srpski fudbaler koji je igrao drugo po redu najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

Milunović je u cjelokupnoj grupnoj fazi odigrao svih šest utakmica i zabilježio 540 minuta, na kojima je uputio 264 tačna dodavanja ka svojim saigračima. Na utakmici sa Slovanom taj broj je iznosio 60 tačnih dodavanja, a najčešće je pasove razmjenjivao sa Degenekom, Sanogom i Gajićem.

Još jedan parametar u kojem se Milunović istakao na meču sa Slovanom jesu dueli.

Nemanja je bio nepremostiva prepreka za protivničke napadače. On je od ukupno 25 duela uspješan bio u 21, što je u procentima 85 odsto. Iako je u dosadašnjim protivnicima bilo dosta visokih i jakih napadača, Milunović je sa svojih 193 centimetara uspio da neutrališe protivničke pokušaje i sačuva gol.Kurir