PRIORITET REKONSTRUKCIJA PUTA FOČA-TJENTIŠTE

GACKO – Rekonstrukcija puta Foča-Tjentište prioritet je za dalji razvoj Foče i Gacka, te je neophodno što prije krenuti sa realizacijom ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta, poručeno je na sastanku načelnika Foče i Gacka Milana Vukadinovića i Ognjena Milinkovića.

“Najznačajnija investicija za građane Foče i Gacka jeste rekonstrukcija puta Foča-Tjentište, koju bi gotovo u potpunosti finansirala Srbija”, objavljeno je danas na sajtu opštine Gacko.

Taj put koji je “žila kucavica”, navode iz opštine, cijele istočne Hercegovine i Podrinja, važna je za dalji turistički i ekonomski razvoj dvije opštine.

Čelni ljudi Foče i Gacka zbog toga će, kako je najavljeno, inicirati zajednički sastanak načelnika opština i gradova dvije regije i nadležnih institucija kako bi što prije počela realizacija ovih i drugih infrastrukturnih projekata.

Vukadinović je najavio da će biti domaćin tog sastanka na kojem bi se razgovaralo i o razvoju turizma, ali prije svega o važnosti unapređenja putne infrastrukture, prije svega završetka putne komunikacije Foča-Tjentište, prema opštini Gacko, odnosno prema Hercegovini, kao i puta Foča-Šćepan Polje.

Sporna tačka razvoja Hercegovine, kako se navodi, dugo je bio prevoj Čemerno, koja je 2014. godine riješena ulaganjima Vlade Republike Srpske.

Međutim, kritična dionica i loša povezanost sa jugom Srpske i dalje je magistralni put od Tjentišta do Broda na Drini, odnosno Foče.

“To mora da se riješi, putna infrastruktura je ključ našeg razvoja. Sve što bude do nas kao načelnika ili do lokalnih zajednica mi ćemo uraditi i preduzeti kako bi se ključni putni pravci rekonstruisali”, rekao je Milinković.

Načelnici dvije susjedne opštine razgovarali su u Foči i o uspostavljanju saradnje u turizmu, privredi, poljoprivredi, kao i ostalim zajedničkim oblastima ovih lokalnih zajednica.

Na sastanku Vukadinovića i Milinkovića razgovarano je i o budućoj saradnji dvije opštine u oblasti poljoprivrede i agroturizma.

Prethodni članakUdes na Lašvi: Automobil podletio pod kamion
Naredni članakELEKTROPRIVREDA RS DAJE PODRŠKU RUKOMETNOM KLUBU “HERCEGOVAC”