Prijetnje po život Sanji Vulić

Prijetnje po život šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić upućene su sa više naloga na društvenim mrežama nakon suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH, a među onima koji prijete je i bivši pripadnik odreda “El mudžahedin” Sanin Musa.

Musa naziva Vulićevu “vlahinjom” i govori kako “pozivaju na njegovo hapšenje”, te joj poručuje “e pa nećeš vlahinjo svetosavska makar mi to zadnje u životu bilo”.

Uz razne psovke, nazive “četnikuša”, jedan nalog sa “Instragama” pod imenom “Danijel” poručuje i “ubrzo ćete nestati, i ta Republika Srpska se ukida ubrzo i doći će do rata, a prva si ti na meti”.

Takođe, dodaje osoba iza ovog naloga da je “vrlo malo života ostalo i onima koji provociraju”, a svoju poruku završava sa “tekbir”.

Musa, lider političkog pokreta “Vjera narod država” zagovarao je okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH povodom suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i prijetio građanima koji Dodiku daju podršku.

Sanja Vulić prijavila je PU Doboj prijetnje koje je dobila.

U Sudu BiH juče je održano ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane konstatujući da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike.

Prethodni članakPETROVIĆ: SOLARNA ELEKTRANA ĆE GRADU DONIJETI 1.300.000 KM
Naredni članakKlokić: Argumenti Srpske o kršenju međunarodnog prava pogađaju O'Brajena