PRIJA GOMILA PARE Pored koncerata pjevačici jedna stvar donosi ogroman novac, a ne mora ni da izađe iz kuće

Aleksandra Prijović trenutno slovi za jednu od najuspješnijih naših pjevačica, te puni dvorane kako u Srbiji tako i u regionu.

Njena turneja “Od istoka do zapada” traje nekoliko mjeseci, a od koncerata je zaradila desetila miliona evra, prema pisanju medija. Međutim, malo ko zna da Aleksandra ima dodatne prihode i to od Jutjuba i Spotifaja, platforma na kojima se sluša muzika.

Pjesme “Dam dam dam”, “Placebo”, “Psiho” sa navedenog albuma na Jutjubu imaju više od 252 miliona pregleda, dok su na Spotifaju do sada preslušane više od 31 milion puta.

-Prija toliko zarađuje od Jutjuba i Spotifaja da uopšte ne mora da održava koncerte! Osim brojnih arena koje je od septembra napunila širom regiona, njen vrtoglavi uspjeh ogleda se i na mnogim digitalnim platformama. Samo pjesma “Dam, dam, dam” do sada ima više od 67 miliona pregleda na Jutjubu, za njom slijedi “Psiho” sa 43.605.919 pregleda, dok sve ostale pjesme imaju po devet miliona. Svih devet pjesama do sada je sakupilo 252.078.683 pregleda! Jedan pregled na Jutjubu se u proseku naplaćuje 0,002 evra, to znači da je Prija do sada samo od Jutjuba zaradila 504.157 evra – rekao je izvor Informera.

Kako je izvor pomenutog medija objasnio, Prija zarađuje i od jedne od najpopularnijih platformi na svijetu – Spotifaja.

– Ta platforma je jedna od najuticajnijih za slušanje muzike u svijetu. Mnoge svjetske zvijezde često na svojim društvenim mrežama dijele statistiku i rekorde koje obaraju na Spotifaju, ali i Aleksandra ima čime da se pohvali! Devet pjesama sa njenog posljednjeg albuma do sada imaju 31.190.000 “strimova”, odnosno toliko puta su preslušane. Jedan “strim” naplaćuje se 0,003 evra, što znači da je od tih pregleda do sada Prija inkasirala 85.858 evra. Najslušanija pjesma na toj platformi je, kao i na Jutjubu, “Dam, dam, dam”, koja do sada broji 8.748.000 slušanja, a slijede “Psiho” sa 5.493.000 i “Placebo” sa 3.877.000. To su sjajni rezultati i po broju slušanja jednog albuma nema joj ravne u regionu – rekao je dobro obavešteni izvor.

Brena: “Prija je došla u jedan Real Madrid”

Lepa Brena nedavno je prokomentarisala Aleksandrin uspjeh.

-Mislim da je Aleksandra negdje bila, kako da kažem, predodređena za tu priču, u nekoj sudbini, ali je ipak došla u ozbiljan tim, ona je došla u jedan Real Madrid – rekla je Brena i dodala:

– Filip, koji je završio jedan od deset prestižnih fakulteta, Rice University u Hjustonu, koji je završio menadžment i diplomirao psihologiju… Drugo, on je radio godinu-dvije dana sa mnom i njih dvoje su se nekako spojili, vjenčali… Njen talenat, njegova organizacija… Ona je magična bila za tu publiku, a tu vam je i dobra produkcija, organizacija, način i stil oblačenja, intervjui… Pazite, to vam je ozbiljna mašinerija! Ne možete danas bez ozbiljnog producenta da budete velika zvijezda. Lepa Brena je imala “Slatki greh” i imala je ozbiljnog producenta koji se zvao Raka Đokić. Ja bez takve ekipe, koja mi je pomogla da budem ta koja ću sijati, sam uspjela uz njihovu pomoć. Tako je i Aleksandra, lijepa, mlada, zgodna, talentovana… Udružili su se, jednostavno, njih dvoje, spojili sve to.

 

Prethodni članakOva namirnica čudotvorno skida holesterol
Naredni članakNastavljena konstitutivna sjednica Skupštine Srbije – za funkciju predsjednika parlamenta predložena Ana Brnabić