Pri kraju rekonstrukcija puta Ljubinje – Stolac

Na poddionici magistralnog puta Ljubinje – Podvrsnik, od Ljubinja do Žegulje, postavljen je prvi sloj asfalta, širine šest metara.

Put Ljubinje – Stolac glavna je veza juga sa ostatkom Republike Srpske i BiH.

Počinje završno asfaltiranje, pa će do 9. septembra od 8 do 15 časova saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na put Stolac – Berkovići – Bileća.

Osim predznaka “magistralni”, put Ljubinje – Stolac, izgubio je sve druge karakteristike te kategorije puta. Za godinu dana proširena je dionica od 5,6 kilometara i postavljen prvi sloj asfalta. Slijedi postavljanje završnog sloja asfalta i saobraćajne signalizacije.

– Biće potrebno da dođe do obustave saobraćaja. Uputili smo zahtjev nadležnim institucijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena, kada će biti obustave u vremenu od 8 do 15 časova – rekao je inženjer u održavanju puteva, “Hercegovinaputevi” AD Trebinje Ljubiša Madžar.

Usljed dotrajalosti i suženja kolovoza, uz najveći nagib na nekoj od saobraćajnica u regiji, vozači teretnjaka često “bježe” na bankine.

Preostalo je da se uredi još oko deset kilometara do Podvrsnika, do granice sa Federacijom BiH. Time bi Ljubinje i jug Republike Srpske, turisti i privrednici dobili normalnu vezu sa drugim dijelovima regiona.

– Ove godine smo došli u situaciju da bar jednim dijelom bude rekonstruisan, da konačno dobijemo magistralni put po standardima od šest metara. Značiće puno građanima Ljubinja – naveo je načelnik Ljubinja Stevo Drapić.

Iz preduzeća Putevi Republike Srpske, koje finansira rekonstrukciju, saopšteno je da je rok za završetak prve dionice 15.septembar.

Nastavak rekonstrukcije je u planu javnih nabavki JP Putevi Republike Srpsk” za 2023.godinu, te je u toku priprema tehničke dokumentacije za raspisivanje javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji ispunjava kvalifikacione uslove tendera, istakli su u saopštenju.

– Planiran je nastavak na dionici Žegulja -Podvrsnik, do granice sa FbiH, dužine nešto više od deset kilometara.  Imamo namjeru da to spojimo kao cjelinu – dodao je Madžar.

Rekonstrukciju prve poddionice, vrijednosti 3,56 miliona maraka, izvodi konzorcijum “Hercegovinaputevi” iz Trebinja i “HP Investing” iz Mostara. RTRS

Prethodni članakNastavlja se period visokih temperatura: U večernjim satima pljuskovi i grmljavina
Naredni članakPolicija saopštila detalje o pogibiji majke i kćerke u Brčkom