Pretresi na pet lokacija i u banci u Tuzli, uhapšeno jedno lice

U akciji “Plaza” uhapšeno je jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Iz SIPA navode da su juče na području Lukavca realizovali pretrese na pet lokacija i pretres sefa u jednoj banci u Tuzli.

– Tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem toku krivičnog postupka i to mobilni telefoni, gotov novac veće vrijednosti, određena dokumentacija, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – navodi se u saopštenju.

Iz SIPA navode da se akcija sprovodi na osnovu provedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je vršila prevoz i distribuciju kokaina u velikim količinama iz zemalja Јužne Amerike u zemlje Zapadne Evrope i šire i pranje novca u višemilionskim iznosima. Dodaje se da su pripadnici grupe tokom izvršenja krivičnih djela ostvarivali komunikaciju putem Skaj aplikacije.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Lice lišeno slobode biće ispitano u Agenciji za istrage i zaštitu, a o njegovom daljem statusu odlučiće postupajući tužilac Tužilaštva BiH.

Prethodni članakParlament Slovenije danas o priznanju Palestine
Naredni članakGačanin osumnjičen za nanošenje teške povrede