Pretresi i hapšenja u Sarajevu, pronađen kokain

Nezir Bajraktari (1966.) i Mersija Džidić (1977.) uhapšeni su u okviru aktivnosti usmjerenih na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i neovlašten promet teških opojnih droga u operaciji organiziranoj po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine kodnog naziva „Stršljen“.

Uhapšeni će tokom dana biti predati tužiocu koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u tom predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na tri lokacije na području Sarajeva, izvršili su pretrese, hapšenja i zapljenu teške opojne droge kokain, u količini od više stotina grama.

Tokom provedene akcije, došlo se do saznanja da su osumnjičene osobe dio organizovane kriminalne grupe, koja se određen period bavi krijumčarenjem i prodajom na ilegalnom narko-tržištu većih količina teških opojnih droga, koje dostižu izuzetno velike novčane iznose u uličnoj prodaji.