“Prerano je sve ovo bilo” Potresne riječi direktora preduzeća u kom je radio mladić koji je nastradao na Veležu (FOTO)

Ali, zavolio je tu prokletu visinu, ali ne onu kojoj mnogi danas teže, kao što su moć, slava i drugo, već onu pravu, istinsku, prirodnu, planinarsku, a uspio je i da je dodirne.. Da dodirne nebo. I sada je gore, sa anđelima… Neka ti je vječna slava i hvala, maleni dječače.. Ali prerano je bilo sve ovo, Pero, prerano – napisao je Dušan E., direktor firme JP za uređivanje građevinskog zemljišta “Trstenik”, u posljednjem pozdravu prijatelju i kolegi, Petra N. (32) koji je tragično nastradao na planini Velež u Bosni i Hercegovini.

Poštovani prijatelji, u ime JP za uređivanje građevinskog zemljišta ,,Trstenik” , svih kolega i svoje lično, izražavam najdublje saučešće u bolu sa porodicom našeg Petra N., dobrog i mirnog dečka, vrijednog kolege, uvijek spremnog da pomogne, vrsnog mladog građevinskog inženjera pred kojim je bila blistava budućnost, a po potrebi i ličnog vozača (samo sam u njega imao povjerenje da me vozi, da ne zamjere drugi) jer je uvijek bio smiren, i kad smo u vanrednoj po noći išli na teren da pomažemo našim sugrađanima i u redovnim obavezama, vječitog flegmana (iako znam kakve je i on unutrašnje borbe vodio kao i svi mladi ljudi) – napisao je Dušan u svojoj objavi.

Objava direktor preduzeća u kojem je radio mladić
FOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE/SCRENSHOT

“To me najviše boli”

Dušan se dotakao i Petrove želje da osnuje porodicu, što nažalost nije dočekao.

– Nedostajaće njegovo ‘Ma može’, kao odgovor na pitanje da li je nešto moguće odraditi. I moglo je. Gotovo uvijek. I ono nemoguće. Dok su neki nezadovoljni pojedinci ležali pod bagerima dok smo im dovodili asfalt do kuće, rekao sam mu ‘e, pusti, hajmo do jedne obližnje crkve, kaže legenda, da upalimo svijeće za zdravlje i da nam ako može bar to pomogne da se oženimo’. A maštao je i kao i svaki normalan čovjek o zasnivanju porodice… a to najviše boli – dodao je Dušan.

“Vratio se u svoj rodni kraj i tu planirao budućnost”

Dušan ističe da je Petar bio vrijedan i darežljiv čovjek koji je volio da pomaže, kao i da je uspio da sačuva onu istinsku visinu koju rijetki mogu da dostignu.

– A znam da je bio privržen svojoj i jedan od rijetkih mladih ljudi koji se nakon školovanja vratio u svoj rodni kraj i tu želio i planirao svoju budućnost i nije se stidio da pomaže svojima u poljoprivrednim radovima, u vrijeme kada se mnogi mladi foliraju i glume ono što nisu. Ali, u međuvremenu, zavolio je tu prokletu visinu, ali ne onu kojoj mnogi danas teže, kao što su moć, slava i drugo, već onu pravu, istinsku, prirodnu, planinarsku, a uspio je i da je dodirne.. Da dodirne nebo. I sada je gore, sa Anđelima… Neka ti je vječna slava i hvala, maleni dječače.. Ali prerano je bilo sve ovo, Pero, prerano – završio je Dušan i podijelio fotografiju svog prijatelja na društvenim mrežama.

Pronađen mrtav na planinarenju

Podsjećamo, Petar N. (32), planinar iz Srbije, poginuo je u subotu na planini Velež, u Bosni i Hercegovini. Petar je, po pretpostavkama, boravio na planini sa prijateljima, grupom planinarskog kluba “Pogled” iz Trstenika.

U toku je istraga o detaljima nesreće, kao i razlozima pod kojim je izgubio život.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Nevesinje oko 19.15, a pripadnici Gorske službe spasavanja RS i Civilne zaštite opštine, zajedno sa Helikopterskim servisom RS uspjeli su da izvuku tijelo nastradalog mladića.

Po zanimanju je građevinski inženjer, a bio je zaposlen u Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta u Trsteniku.

Prethodni članakU Sloveniji na auto-putu izgorio autobus iz BiH
Naredni članakOdbojkašice Gacka osvojile turnir u svom gradu (FOTO)