Preminuo Slavko Jelačić Jašar, vlasnik poznatog restorana ‘Kod Gojka’

Na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od Slavka Jelačića Jašara, vlasnika poznatog restorana “Kod Gojka” u Jablanici.

“Počivaj u miru, prijatelju, laka ti zemlja bila. R.I.P. Slavko Jelačić Jašar”, napisao je na svom profilu na Facebooku bivši fudbalski golman Velibor Pudar.

Restoran “Lovački dom” ili kako ga većina naziva – “Kod Gojka” od otvaranja 1970-ih postao je poznat širom bivše Jugoslavije po kvalitetnoj janjetini.

Gojko Jelačić već odavno nije među živima, a porodični posao nastavili su sinovi Maša i Slavko Jelačić Jašar sa svojim porodicama.

Ovu informaciju potvrdili su za Faktor i prijatelji porodice Jelačić koji su rekli da su im tužnu vijest saopštili sinoć u 22 sata, te da je nakon što je preležao koronu vlasnik poznatog restorana imao brojne zdravstvene probleme.

Restoran “Kod Gojka”, jedan je od simbola Jablanice, sinonim za ukusnu jagnjetinu i nezaobilazna stanica za dobar ručak mnogih koji prođu tim dijelom BiH.

Prethodni članakNOVA ODLUKA: BORCI REPUBLIKE SRPSKE SA PREBIVALIŠTEM U FEDERACIJI PONOVO SE TREBAJU PRIJAVITI ZA MJESEČNO PRIMANJE
Naredni članakPoznata imena uhapšenih u akciji “Kodeks”