PREMINUO LANE GUTOVIĆ Legendarni glumac nas napustio nakon višednevne borbe

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolesti, javlja agencija Beta kojoj je to potvrdio Gutovićev sin.

Kako Tanjug piše, njima je potvrđeno u pozorištu.

Lane je prošle nedjelje primljen u bolnicu gdje je bio na intenzivnoj njezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promjene na plućima za koje su ljekari pretpostavljali da je mogle da budu posljedica ranije preležanog kovida-19.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao, piše Blic.

Lanetovi roditelji su bili prosvjetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvijek bila zaštitnički nastrojena. Želio je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gdje je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima kćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom.

Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao djed. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja, prenosi Kurir.

Serije i filmovi poput “Tesne kože”, “Metle bez drške”, “Otvorenih vrata”, “Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Prethodni članakTrebinjac zapalio kuću, štalu i vozilo, a potom napao vatrogasce i isjekao im opremu (video)
Naredni članakREMI NA “POLICAMA” Leotar stigao dva gola zaostatka i propustio šanse za preokret