Preminuo glumac Metju Peri

Poznati američko-kanadski glumac Metju Peri, koji se proslavio u ulozi Čendlera u seriji “Prijatelji”, pronađen je mrtav u subotu u svom domu u Los Anđelesu, prenio je Rojters. Peri je imao 54 godine.

Los Anđeles tajms i TMZ, citirajući neimenovane policijske izvore, prenijeli su da je Peri pronađen u džakuziju.

NBV njuz je, pozivajući se na neimenovanog predstavnika glumca i policijski izvor, naveo da se poznati glumac udavio u svom domu. Rojters je naveo da nije mogao da nezavisno potvrdi izvještaj.

Peri je igrao ulogu Čendlera Binga u sitkomu “Prijatelji”, koji je emitovan 10 sezona na mreži NBC, od 1994. do 2004. godine, u kojem su glumili još DŽenifer Aniston, Kortni Koks, Dejvid Švimer, Met Leblank i Liza Kudrou. Ova serija je od svih šestoro glumaca napravila međunarodne zvijezde.

Poslije “Prijatelja”, Peri je glumio u brojnim serijama i filmovima, negdje glavnu, negde epizodnu ulogu.

Peri je rođen u američkoj saveznoj državi Masačuests, ali je odrastao u kanadskoj Otavi, nakon što se njegova majka, novinarka, razvela od Metjuovog oca i bila portparol bivšeg kanadskog premijera Pjera Trudoa.

Kada je imao 15 godina, Peri se preselio u Los Anđeles kako bi se bavio glumom. Bio je u romantičnim vezama sa popularnim glumicama, među njima i DŽulijom Roberts, ali se nikada nije ženio, niti je imao djecu.

Prethodni članakProjekat izgradnje HE “Dabar” realizovati u okviru utvrđenih rokova
Naredni članakAleksandra Prijović: Sarajevo, hvala vam