PREMIJER HERCEG POSJETIO PRVAČIĆE MOSTARSKE OŠ A. B. ŠIMIĆA

Povodom početka nove školske godine, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg posjetio je danas prvačiće OŠ Antuna Branka Šimića u Mostaru, nakon čega je održao i radni sastanak sa direktoricom škole Snježanom Brkić, te obišao i školsku zgradu čiju je obnovu i osavremenjivanje višestruko pomogla i Vlada HNK-a.

U neposrednom razgovoru sa mališanima koji su se danas prvi put susreli sa školskim klupama, premijer im je zaželio sretan početak školovanja.

– Svim učenicima u našem kantonu, a vama prvačićima ipak na poseban način, želim sretnu novu školsku godinu sa puno lijepih uspomena koje će nastati u školskim klupama. Puno uspjeha i sretnih trenutaka u vremenu vašeg školovanja i životu uopće želim i vašim dragim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima, jednako tako i svim zaposlenicima naših škola i drugih obrazovnih ustanova. Vi ste, dragi mališani, na početku jednog novog perioda vašeg odrastanja i mi odrasli sa puno vam radosti želimo da vam početak školskog doba bude bezbrižan. Želimo da, kroz učenje i stvaranje novih prijateljstava, steknete prva znanja i zdrave radne navike koje će vam pomoći u vašem životu, u vašoj budućnosti. Na vama je da učite, poštujete svoje roditelje i nastavnike i da ostanete veseli, da na radost sviju nas izrastete u dobre ljude. Na nama je da vam osiguramo sve što vam je potrebno za to i mi se uporno trudimo biti vam stalna podrška. Neka vam je sretan ovaj dan radosti, dan odrastanja i jedne posebne uspomene koju ćete zauvijek pamtiti – rekao je Herceg, predavši direktorici i prigodne poklone za unapređenje nastavnog procesa.

Direktorica Brkić zahvalila je premijeru Hercegu kako na današnjoj posjeti i toplim riječima upućenim veselim mališanima, tako i na ukupnoj podršci koju Vlada HNK-a kontinuirano pruža unapređenju obrazovnog sistema.

 

 

Prethodni članakSarajlija napravio metež u Laktašima: Skinuo se go ispred hotela i pokazivao polni organ
Naredni članakREKORDNI PRIHODI: U avgustu prikupljeno 979 miliona KM