Predstavljena srpska lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”

Predizborna kampanja za izbore članova Gradskog vijeća u Mostaru negdje je na polovini. Kandidati sa srpske liste “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar” predstavili su svoju platformu sa prioritetima i ciljevima djelovanja.

Želimo multietnički i napredniji Mostar, ali i ravnopravnost srpskog naroda, koja se može ostvariti samo kroz izbor legitimnih predstavnika ovog naroda u buduće Gradsko vijeće – ističu kandidati.

Srbi koji su ranije birani u insitucije Grada Mostara , birani su sa listi nacionalnih stranaka drugih naroda i njihov prioritet su bili stranački, a ne interesi vlastitog naroda. To mora prestati – istaknuto je na predstavljanju platforme.

Infrastruktura, zapošljavanje, porodica , kultura , samo su neke od oblasti gdje je napredak naophodan , i samo tako može se zaustaviti ogroman odliv mladih i školovanih ljudi iz Mostara, bilo kom narodu da pripadaju.

Važno je da svi Srbi sa pravom glasa u Mostaru, ma gdje da žive, glasaju, jer ovi izbori su velika šansa da se nadoknadi ono što je propušteno u protekle dvije decenije.

Izbori za Gradsko vijeće Mostara održavaju se 20. decembra, prvi put nakon dvanaest godina.RTRS