Predstavljanje idejnog rješenja projekta izgradnje “Doma zdravlja Stari grad“

Predstavljanje idejnog rješenja projekta “Dom zdravlja Stari grad” održaće se u srijedu 20. marta od 12 do 13 sati u dvorani broj 101 u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Potreba i ideja izgradnje objekta „Doma zdravlja Stari grad“ usaglašena je između rukovodstva JU Dom zdravlja Stari grad i predstavnika mostarske lokalne vlasti, Grada Mostara i Gradskog vijeća, te su za isti projekat od lokalnih vlasti obezbijeđena inicijalna sredstva za realizaciju, saopćeno je iz Gradskog vijeća Mostara.

Predstavljanje idejnog rješenja projekta „Dom zdravlja Stari grad“, koji je nakon provedenog javnog poziva izradio arhitektonski biro „Arhi plus d.o.o. Mostar“ čini značajan korak u daljnjim aktivnostima realizacije projekta. Nastojanja organizatora predstavljanja su da okupi relevantne predstavnike kantonalnih, federalnih i državnih vlasti, predstavnike u tijelima zakonodavnih vlasti viših nivoa organizovanja koji su sa područja Grada Mostara, kako bi se zajedno okupili oko vrijednog i potrebnog projekta za građane Grada Mostara.

Projekat izgradnje „Doma zdravlja Stari grad“ za koji su lokalne vlasti prethodnim izmjenama Regulacionog plana i namijenile lokaciju na području Sjevernog logora opće je značajan i neophodan društveni projekat za koji cijenimo da svi predstavnici mogu da agituju i na nivoima gdje predstavljaju
građane konkretno zatraže podršku za izgradnju.

Ovaj infrastrukturni projekat iz područja primarne zdravstvene zaštite i usluge uveliko bi poboljšao uslove u zdravstvenoj zaštiti za građane Mostara. Lokacija Brankovca na kojem danas djeluje JU Dom zdravlja Stari grad ne ispunjava standarde u pogledu neometajućeg i sigurnog pristupa objektu , te njegovim izmještanjem ti uslovi bi bili u potpunosti zadovoljeni. Također, Dom zdravlja Stari grad u vršenju usluge i zaštite ima potrebu za većim i kvalitetnije organizovanim prostorom. U sklopu novog objekta Doma zdravlja na području u Sjevernom logoru bila bi izmještena i hitna pomoć sa Carine čime bi se ispunili svi sigurnosni i kvalitativni kriteriji, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Prethodni članakU Srbiji iz saobraćaja isključen vozač iz BiH: Za POLA SATA poničinio 12 teških prekršaja
Naredni članakPsiholog Milanović: Djeci treba više roditeljske pažnje, ograničiti upotrebu telefona