Predsezona u Trebinju bilježi rast noćenja za 16 odsto

U Trebinju je za šest mjeseci 2023. godine evidentirano 82.745 registrovanih noćenja turista, što predstavlja uvećanje od 16 odsto u odnosu na uporedni period prethodne 2022. godine koja je okarakterisana kao istorijska, a kada je za prvih šest mjeseci zabilježeno 71.320 registrovanih noćenja turista.

“Svaki mjesec 2023. godine pojedinačno (izuzev februara koji je statistički bio na prošlogodišnjem nivou) bio je bolji od uporednog iz 2022. godine, a posebno se izdvajaju januar, mart, april i maj mjesec, što jasno ukazuje da je predsezona bila izuzetno dobra i da Trebinje postaje destinacija koja nema isključivo sezonski karakter, već turistička sezona traje minimalno devet mjeseci tokom godine”, kažu za TrebinjeLive.info u Turističkoj organizaciji.

Najveći broj inostranih noćenja za šest mjeseci 2023. godine zabilježili su turisti iz Srbije i Turske.

Sa povećanim brojem noćenja, prikupljeno je i više sredstava po osnovu boravišne takse i to 114.340,40 KM, što je uvećanje za 21,78 odsto u odnosu na prvih šest mjeseci 2022. godine kada je taj iznos bio 93.885,85 KM.

“Tokom šest mjeseci 2023. godine prostorije Turističkog informativnog centra posjetilo je 9.345 turista iz 53 zemlje svijeta. Najveći broj ovih posjeta zabilježili su turisti iz Srbije, Crne Gore, Francuske, Njemačke, Turiske, Rusije”, naveli su u Turističkoj organizaciji.

Kažu da ljetna turistička sezona tek predstoji i da to potvrđuju rezervacije u drugoj polovini jula i gotovo čitav avgust.

“U gradu će u narednih mjesec i po dana biti upriličeno mnoštvo zanimljivih i atraktivnih sadržaja i uvjereni smo da će Trebinje zabilježiti novu rekordnu turističku godinu”, zaključili su u Turističkoj organizaciji.

Prethodni članakJeftiniji let za mostarske studente i profesore
Naredni članakCvijanović: Bećirović opstruiše usvajanje Plana strukture generalskog kora