POZOVITE 1413 DA SLOBODAN DOBIJE NOVO SRCE

Dvadesetdevetogodišnji Slobodan Kovačević iz Broda je u teškom zdravstvenom stanju i čeka presađivanje srca, a dok čeka novo srce potrebna je pomoć svih nas.

Slobodan je trenutno u Beogradu gdje čeka novo srce koje je jedina nada da će uspjeti ostvariti snove, a na tom putu mu je potrebna pomoć svih koji pozivom iz “m:tel” mreže na humanitarni broj 1413 mogu donirati jednu marku za njegovo liječenje.

Slobodan se razbolio prije Nove godine, a nakon liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske i u Beogradu, ustanovljeno je da mu je neophodna transplantacija srca, za šta je potrebna velika suma novca.

Ljekari u Beogradu preporučili su obavezno i što brže presađivanje srca, koje trenutno radi sa svega 15 i 20 odsto.

Slobodan kaže da mu se svijet okrenuo naopčake za nepuna dva mjeseca. Zbog teške oprstrukcije disanja našao se u bolnici, gdje su ljekari konstatovali emboliju i upalu pluća. Brzo je iz Banjaluke prevezen u beogradski Klinički centar. ”Imam zatajenje srca, iz kog razloga nije ustanovljeno ni dan danas – da li je u pitanju kovid ili neka druga bolest, ali moje srce radi sa 15 odsto jedna strana, druga sa 20”,  kaže Slobodan.

Trenutno je u Beogradu sa suprugom gdje čeka novo srce. ”Čekam poziv za transplantaciju, upis na listu je završen. Čeka se da se pronađe donor. Detalje ne znam, ova bolest zahtjeva najteži vid liječenja, ni doktori neće mnogo da pričaju o tome. Odradili su mi odardili obradu,  sada je ostalo da se pronađe odgovarajući donor. Zbog toga moram biti u Beogradu i čekati, jer ne smije da prođe duže od četiri sata od kada se pronađe srce do trenutka transplantacije da bi se ona uspješno završila”, kaže Slobodan koji je porijeklom iz Borda, ali sada živi u Banja Luci.

On se zahvaljuje svim ljudima koji su do sada pomogli u njegovom liječenju i poziva ljude dobre volje koji su u mogućnosti da mu pomognu, jer su troškovi liječenja, kao i boravka u Beogradu veliki.

Svi koji žele pomoći Slobodanu mogu to učiniti i uplatama na žiro-račun 5520001947516690 u Adiko banci. Račun glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića.

Prethodni članakUrušila se zgrada u Beogradu, stanari evakuisani (FOTO/VIDEO)
Naredni članakSTIGLO 25.000 druge doze vakcine Sputnjik