POZIV ZAINTERESOVANIM ZA INFO SESIJU O PROGRAMU INTERREG EVROPA 2021. – 2027.

Direkcija za evropske integracije i Zajednički sekretarijat Programa međuregionalne saradnje ”Interreg Evropa 2021. – 2027.” pozivaju potencijalne aplikante u BiH da učestvuju u informativnoj sesiji o programu i mogućnostima koje nude u skorom periodu. Sesija će se održati 16. januara 2024. godine u online formatu, u trajanju od 10 do 11:30.

Naime, BiH je u septembru ove godine potpisala Pismo saglasnosti o implementaciji Programa ”Interreg Evropa” i time stekla pravo na učestvovanje u njemu, zajedno sa ostalih šest IPA i NDICI zemalja kandidatkinja za članstvo u Evropskoj uniji. Riječ je o programu teritorijalne saradnje čijim je osnovnim fokusom regionalni razvoj i izrada relevantnih politika u cilju smanjenja nejednakosti u smislu razvoja, rasta i kvalitete života na svim evropskim prostorima. Program trenutno raspolaže sa budžetom od 397 miliona eura, a očekuju se dodatna povećanja u cilju finansiranja učestvovanja sedam novih članica. Više informacija o samom programu dostupno je na zvaničnoj web stranici (https://www.interregeurope.eu/).

Obzirom da su prva dva poziva za podnošenje projektnih aplikacija u sklopu Programa provedena prije uključivanja novih zemalja članica, za početak marta 2024. godine planirano je da bude raspisan ograničeni poziv za uključivanje partnera iz novih zemalja u već odobrene projekte, što je prilika i za BiH.

Zainteresirani mogu, najkasnije do 12. januara 2024. godine, aplicirati za učestvovanje popunjavanjem e-formulara (https://docs.google.com/forms/d/15Xo95wRRstwJhHSlDxrCXNNEtS2yUseM3DrDkxS…). Sama će se sesija odvijati na engleskom jeziku, a najavljena je na zvaničnoj web  stranici Programa (https://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/information-events-in…).

Prethodni članakĐoković: Kako su probudili zvijer u meni (VIDEO)
Naredni članakXplode Media – Vaš Partner za inovativni marketing i nezaboravne događaje