POZIV SVIM MOSTARCIMA DA PODRŽE LISTU ”OSTAJTE OVDJE” – BEZ SRBA MOSTAR NE MOŽE BITI ISTINSKI MULTIETNIČKI GRAD

Podršku kandidatima Liste „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“ danas je došla sa svih strana. Nakon održane zadnje konvencije u hotelu Mostar nosilac Liste „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“ Velibor Milivojević pozvao je još jednom sve građane Mostara da izađu na izbore i glasaju  za srpsku listu.

„ Siguran sam i obećavam vam da nećete pogriješiti. Ovo je lista sa koje će se svaki kandidat zalagati za ravnopravnost svih naroda i građana i za svaku potrebu u kojoj se nađe bilo koji građanin Mostara“, poručio je Milivojević.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mladen Krnjeušić rekao je da njegovoj sreći nema kraja jer se nakon 20 godina djelovanja SNSD-a u Mostaru danas sa sigurnošću može tvrditi da Srbi iduće sedmice ulaze u Gradsko vijeće Grada Mostara.

Ljubiša Tamindžija, potpredsjednik SDS-a u Mostaru naglasio je da se izborima u Mostaru najviše raduje srpski narod.

„Nadamo se da ćemo ujedinjeni pobijediti i ostvariti se kao politički narod u Mostaru“, rekao je Tamindžija.

Kandidat sa Liste Radislav Tubić takođe tvrdi da se od ponedjeljka može očekivati da legitimni predstavnici Srba ulaze Gradsko vijeće Mostara.

„Od ponedjeljka kreće jedno novo doba za Srbe u Mostaru. Gradićemo ova grad, gradićemo Mostar, ali prije svega srpsku zajednicu u Mostaru“, poručio je Tubić.

Kandidat sa Liste Dušan Golo poručio je da je vrijeme da se srpski narod u Mostaru mora podignuti iz ponižavajućeg položaja u koji su ih dovele druge političke partije i predstavnici druga dva naroda, ali i sunarodnici koji se nalaze na listama drugih političkih partija.

„Samo na izborima se možemo izboriti da budemo svoji na svome“, zaključio je Golo.

Danas je u Mostaru održana završna konvencija Liste ”Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.

”Ovaj sadržaj je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja, a izneseni stavovi nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodijelio sredstva”.