Poziv Srbima iz Hrvatske i FBiH sa neriješenim stambenim pitanjem

Odbor za rješavanje stambenog pitanja protjeranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH od sutra će vršiti anketiranje s ciljem utvrđivanja tačnog ili barem približnog broja porodica protjeranih iz Hrvatske i FBiH koje nisu riješile svoje stambeno pitanje.

Odbor je pozvao porodice protjerane iz Hrvatske i FBiH koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da učestvuju u anketi do 15. decembra tako što će popuniti anketni upitnik elektronskim putem.

Anketni upitnik nalazi se na sajtu Odbora www.prognani.rs, saopšteno je iz Odbora.

Nakon završene ankete, biće urađena analiza prikupljenih podataka, odnosno koliko protjeranih porodica nema riješeno stambeno pitanje, za koji stambeni program se opredjeljuju.

Analiza rezultata ankete biće objavljena na sajtu Odbora.

Nakon urađene analize, Odbor će poslati pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić sa apelom i molbom da država ispuni obećanje iz 2012. godine i trajno riješi stambeno pitanje svih protjeranih Srba iz Hrvatske i FBiH.

Pismo će, kako se navodi, biti upućeno i narodnom poslaniku Miodragu Linti, koji se godinama aktivno bori za rješavanje stambenog i brojnih drugih problema prognanih lica.

Prethodni članakDodik: Kriza nije plod politike pojedinca, već politike s ciljem brisanja Srpske
Naredni članakFeđa Dudić podnio ostavku: “Ovoj ekipi treba novi trener”