Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim opštinama Podgorje, Miljkovići, Čula i Polog da prijave imovinu

Opštinski sud u Mostaru javnom objvom 6. aprila pokrenuo je proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige za područja Podgorje, Miljkovići, Čula i Polog, te su pozvali sve osobe sa ovih podrčja da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 05.06.2022. godine.

“Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim opštinama Podgorje, Miljkovići, Čula i Polog sa područja Grada Mostara da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Opštinskog suda u Mostaru”, navodi se u objavi.

Prijave se mogu izvršiti u Zemljišnoknjižnom uredu Opštinskog suda u Mostaru na adresi Maršala Tita broj 94 svakim radnim danom osim petka od 09:00 do 12:00 časova.

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka.

Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Takođe, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim opštinama Podgorje, Miljkovići, Čula i Polog sa područja Grada Mostara a čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske opštine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: info@fgu.com.ba

Prethodni članakVišković: Narodni skup “Sloboda” nije skup SNSD-a, organizator je BORS
Naredni članak“Islamska država” poziva svoje borce da krenu s napadima u Evropi