Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da svi zainteresovani mladići i djevojke koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem mogu da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije.

Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi prijavljeni kandidati imaće priliku da provjere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji, ističe Ministarstvo odbrane i dodaje da je dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima, preko portala e-uprave, uz posjedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Јavnog preduzeća Pošta Srbije.

Buduće vojnike očekuje i mjesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na linku https://www.mod.gov.rs/lat/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092

Prethodni članakU Hrgudu kod Berkovića osveštan novizgrađeni hram
Naredni članakTransfer bomba: Mirotić potpisao za Partizan