Požari u trebinjskim i ljubinjskim selima ne ugrožavaju mještane

U Trebinju su aktivni požar u rejonu sela Kotezi, između Trebinja i Ljubinja i u selu Brani do između Bileće i Trebinja koji za sada ne ugrožavaju stambene i pomoćne objekte.

Komandir Teritortijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković rekao je Srni da su vatrogasci na terenu i pokušavaju da ugase požar.

Komandir ljubinjske Vatrogasne jedinice Miodrag Ilić rekao je da su aktivni požari u rejonu sela Pustipusi i Obzir te da trenutno ne prijeti stanovništvu ni stambenim objektima a vatrogasci su na terenu i gase požare.

V.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je da su u Republici Srpskoj požari na području Hercegovine pod kontrolom.

– Na području Trebinja potencijalno imamo razvijanje većeg požara, tako da smo obavijestili i Helikopterski servis Republike Srpske da bude u pripravnosti – rekao je Novitović.

Prema njegovim riječima, požar na području Ljubinja je tokom noći stavljen pod kontrolu.

– Ovaj požar je izašao do magistralnog puta, ali je stavljen pod kontrolu – rekao je Novitović, te dodao da je požar pod kontrolom zahvaljujući zajedničkom radu vatrogasnih jedinica i civilne zaštite Ljubinja i Trebinja.  Srna

Prethodni članakSrpska ima pravo da poništi pravni značaj nametnute odluke
Naredni članakPojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH