Požari kod Bileće pod kontrolom; Vatra prijetila kućama (FOTO/VIDEO)

Požari na području opštine Bileća stavljeni su pod kontrolu.

– Zatvorili smo požarnu liniju ispod manastira. Požar u Mirilovićima okrenut je prema Viduši. Najvažnije je da je danas zaustavljena požarna linija koja se širila prema kućama. Na svim lokacijama noćas će biti organizovani timovi koji će pratiti situaciju. Nadamo se da će biti mirna noć – rekao je starješina Teritorijalne vatrogasne spasilačke jedinice Radomir Radmilović.

Komandir trebinjske Vatrogasne jedinice Zdravko Kašiković izjavio je Srni da će helikopter naredna dva časa gasiti požare na nepristupačnom terenu oko Vlaške i Branog Dola na području opštine Bileća.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

On je, u ime bilećkih i trebinjskih vatrogasaca i građana, zahvalio za neizmjernu pomoć “Helikopterskom servisu Republike Srpske” i pilotima i što su brzom intervencijom, za samo sat i po vremena, došli iz Višegrada u Bileću da pomognu u gašenju požara.

Danas je najkritičnije bilo u selu Mirliovići, gdje je vatra zaprijetila kućama. U poslijepodnevnim satima vatra se ponovo aktivirala i uz magistralni put Bileća- Trebinje, u selu Orah.

Gašenje vatre otežavale su izuzeteno visoke temperature vazduha, jak vjetar, i velika količina dima.

Foto: Herceg TV

RTRS
Prethodni članakOdbrana Savčića uložila žalbu; MUP Srbije: General nije u našoj zemlji
Naredni članakDom zdravlja “Stari grad” Mostar: U subotu vakcinacija kineskom vakcinom bez najave