POVEZANI SA NARKO KARTELIMA Ovo su imena uhapšenih u akciji SIPA i MUP KS, među njima i direktor FUP

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i SIPA “Black Tie 2” uhapšeno je više od deset osoba.

Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, šef specijalne policije FUP Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.

Priveden je nakon izdavanja naloga Tužilaštva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP.

Među uhapšenima su i specijalci FUP koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić, piše Avaz.

Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP, koji su takođe čuvali Gačanina u Sarajevu, Ibro Miladin i Dražen Čobović. Biće uhapšeno još najmanje pet osoba.

Akcija u Mostaru i Zenici

Uhapšeno je nekoliko osoba u Mostaru i Zenici, gdje pretresi i dalje traju. Specijalci Munjić, Memija i Selmanović idu u MUP KS, a ostali u SIPA.

U Sarajevu je uhapšen i direktor jedne privatne firme.

– Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol – rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Prethodni članakAkcija “Blek taj”: Među privedenima visoki policijski zvaničnici
Naredni članakČubrilović otkrio šta koči trebinjski aerodrom „Nije tačno da se nije odmaklo od mrtve tačke“