Potvrđena optužnica protiv revolveraša iz Mostara

Kantonalni sud u Mostaru je zbog ubistva u pokušaju i dva krivična djela izazivanja opšte opasnosti za život ljudi, kao i nedozvoljenog držanja oružja potvrdio optužnicu koju je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo protiv Adnana Šljivića (34).

Također, kako je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru na teret mu se stavlja i krivično djelo neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja Zakona o oružju ili streljivu HNK.

Šljivić se tereti da je 14. avgusta ove godine zapucao prema čuvarima ugostiteljskog objekta „Pećina“u Mostaru koji su prethodno, zbog nedoličnog ponašanja, udaljili tri osobe.

On je negodujući zbog toga iz pištolja CZ 7,65 ispalio u pravcu zaštitara hitac, pogodivši parkirani automobil, nakon čega se udaljio prema stanu koji je koristio u Ulici braće Balaća.

U međuvremenu je, zbog tog incidenta, pozvana policija, a kod njegovog stana, na ulici se okupila veća grupa građana, među kojima su bila i šestorica pripadnika Policijske uprave Mostar.

Šljivić je potom  iz istog pištolja kroz prozor zapucao i ispalio hitac koji je pogodio A.V., koji je stajao na ulici, nanijevši mu prostrijelnu ranu u predjelu desne podlaktice. Zatim je, ponovo, ispalio dva hica u pravcu D.Ć., s kojim se, prethodno, verbalno sukobio, a koji je usljed ispaljenih zrna zadobio više prostrijelnih rana.

Šljivić je nakon toga uhapšen, a u stanu je uz pištolj za koji se sumnja da ga je koristio te noći pronađena i municija za automatske i poluautomatske puške.

On je odranije poznat policiji po nizu incidenata i krivičnih djela koja su mu se stavljala na teret.

Avaz

Prethodni članakŠeranić: Epidemija uzima danak kod nevakcinisanih
Naredni članakApelaciono vijeće poništilo prvostepenu presudu Mahmuljinu