Potjera za škodom: U autu pronađeno 70 kilograma droge i više hiljada evra

Pripadnici MUP Tuzlanskog kantona pronašli su u automobilu škoda oktavia oko 70 kilograma droge kanabis, tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, a nakon što je MUP Republike Srpske dojavio da se navedeno vozilo nije zaustavilo na kontrolnom punktu PS Doboj 2, kao ni na kontrolnom punktu na području nadležnosti PS Doboj Istok.

Vozač automobila je uhapšen, a ATV nezvanično saznaje da se radi o Ranku Davidoviću iz Trebinja. On je, kako saznajemo, pobjegao dobojskoj policiji, odnosno nije stao na njihov znak, a jednog policajca je zakačio automobilom. Potom je organizovana potjera za njim, sve do Gračanice gdje je i uhapšen. U automobilu je pronađeno 70 kilograma kanabisa i oko 11.000 evra.

On je uhapšen juče a pretres vozila je izvršen danas po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

„Prilikom pretresanja pronađeno je i privremeno oduzeto tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 evra, mobilni telefon, vozilo škoda oktavia i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela“, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

 

 

Prethodni članakMiličević: Јedinstvo o interesima Srpske nikada nije dovedeno u pitanje
Naredni članakZakazana nova posebna sjednica, na dnevnom redu Nacrt izbornog zakona