POMOZIMO MARKU: Marku Vučkoviću iz Bileće potrebna pomoć za transplataciju bubrega

Tridesettrogodišnji Marko Vučković iz Bileće mora na transplantaciju bubrega u Bjelorusiju za šta mu je potrebno oko 150.000 KM i svaka pomoć mu je, kako kaže, dobrodošla.

Prvi zdravstveni problemi Vučkoviću su počeli u oktobru 2018. godine kada su doktori otkrili da su bubrezi uništeni i da je u pitanju hronična nefropatija.

Jedini lijek je transplantacija bubrega, a on je od februara ove godine na dijalizi u Trebinju.

Marko priča da zbog virusa korona transplantacija nije moguća u Padovi, pa je jedino rješenje klinika u Bjelorusiji.

“Prvi dio košta 12.000 dolara, to je obrada papira i nalaza, ostaje se desetak dana, vraćam se kući i čekam od tri mjeseca do godinu dana na organ koji košta 72.000 dolara”, kaže Marko.

On ističe da su se njegovi sugrađani već aktivirali i sakupili dio novca, a zahvalan je svima, posebno kolegama iz bilećkog preduzeća Elektro-Hercegovina.

“Bože pomozi, čovjek živi za nešto bolje, da se riješi te dijalize, mlad čovjek hoće još da ode negdje i da proživi sa svojom porodicom”, dodaje Marko.

marko vučković, pomoć, liječenje, bileća

Markova supruga Slađana poziva sve da pomognu i napominje da će početkom decembra biti aktivan i kratki humanitarni broj.

“Pozivam sve dobre ljude da pomognu mom Marku da odemo u Bjelorusiju, da ovo riješimo, da nam se vrati živ i zdrav. Molim vas pomozite koliko god ko može. Hvala vam”, kaže Slađana Vučković.

Za sada se može pomoći uplatom u Unikredit banci na račun 551000-99999999-32 svrha doznake: za liječenje /transplantacija bubrega/ 45288638017 /obavezno navesti/, ili na devizni račun IBAN: BA395517002836868906 SWIF:BLBABA22.

 

Srna