Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj su poginuli državljani BiH

Policijska uprava istarska saopštila je rezultate teške saobraćajne nesreće, koja se sinoć oko 19 časova dogodila na izlazu iz tunela Učka, u kojoj su poginula dva državljanina BiH, dok su dvije osobe povrijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačkih tablica, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.

Izlaskom iz tunela i dolaskom do krivine udesno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja uslovima na putu, već je skrenuo ulijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i na dio saobraćajnog ostrva kod naplatne kućice.

“Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine”, navode iz policije.

Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog tužilaštva prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško povrijeđeni zbog čega su zadržani na liječenju. Nezvanično Novi list saznaje da su životno ugroženi i da im se doktori u KBC-u Rijeka još bore za život.

Nad vozačem automobila uradiće se kriminalistička istraga kada to bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Prethodni članakSa hrvatskog tržišta se povlači čaj od mente, može biti opasan po jetru i pluća
Naredni članakKnežević: Morao sam da odem iz Ustavnog suda BiH, Dodik me nije pritiskao