Policija ima otiske ubice navijača, navodno se radi o grčkom državljaninu

Grčka je u šoku. Nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a koji je izgubio život u huliganskom obračunu na ulicama Atine, promijenila se percepcija Hrvata u očima prosječnog Grka.

“Stanje u Ateni nije blagonaklono ni prema Hrvatima, ni prema grčkoj policiji. Nakon što smo dobili informaciju što se dogodilo u blizini AEK-ovog stadiona, stigli smo na lice mjesta i počeli snimati. Kada su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su se obrušili na nas i tražili nas kameru, ali snimatelj je uspio pregovarati, tek su uzeli karticu s kojom smo snimali”, ispričao je reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV.

Privedeni hrvatski navijači su odvedeni na DNA testiranje, ubica je ostavio tragove na preminulom navijaču i sada ga traže. Tokom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

“Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubojice, a navodno se radi o grčkom državljaninu”, otkrio je reporter Dnevnika Nove TV.

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, većina su Hrvati, ali među njima je bilo i grčkih državljana, odnosno navijača Panatinaikosa sa kojima su navijači Dinama u prijateljskim odnosima.

Svi privedeni sutra idu pred sudiju, kada će saznati hoće li na slobodu ili na mjesec dana u istražni zatvor.

 

Prethodni članakVučić: Kriv sam što ne priznajem nezavisnost samoproglašenog Kosova i zbog podrške Srpskoj (VIDEO)
Naredni članakNešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao “Oluju”