Policajka Majda Ramić se ubila iz službenog pištolja: Brojne kolege i sugrađani opraštaju se od nje

Nakon što je jutros obznanjeno da je policijska službenica, pripadnica PS Jablanica, PU Konjic, Majda Ramić (42) izvršila samoubistvo ispred svoje porodične kuće u Jablanici, to je potvrđeno i uviđajnim radnjama.

Uviđajem na licu mjesta je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona-Područnog ureda Konjic.

Tako je obavljenim uviđajem, kako nam je rečeno iz Tužilaštva HNK, te prema do sada prikupljenim materijalnim tragovima i obavljenim razgovorima nedvojbeno utvrđeno da u konkretnom slučaju ne postoje osnovi sumnje o tome da je počinjeno bilo koje krivično djelo.

– Radi se o suicidu koji je izvršila M.R. (1982), pripadnica Policijske stanice Jablanica pucnjem iz vatrenog oružja. Možemo potvrditi da je suicid izvršen službenim pištoljem. Također, poduzimaju se sve aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja – potvrdili su za portal “Avaza” iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, policija je o ovom tragičnom događaju obaviještena jutros u 8:05 sati. Kako nam je rečeno, nesretna djevojka je izvršila samoubistvo pucajući sebi u glavu iz pištolja.

Vijest da je pripadnica Policijske stanice Jablanica – PU Konjic 42-godišnja M. R. jutros izvršila samoubistvo ispred svoje porodične kuće potresla je njene sugrađane, prijatelje i kolege širom BiH.

“Majuško moja..

Toliko si se trudila usrećiti druge, a izgleda da si bila tužnija od svih. Nemamo uvijek riječi za oproštaj. Za neke ljude mislimo da nam nikad neće trebati. Tvojoj dobroti mnogo je ova puta čaršija svjedočila. Toliko je javnih humanih akcija koje si odradila.. Koliko si pomagala da niko ne zna, to samo On zna… Hvala ti za svako od njih. I naši jablanički Romi mogu da svjedoče koliko je ljubavi u tebi bilo… Zato su ti je i uzvraćali. Jer su znali da bez imalo glume pružaš im i ruku i osmijeh.

Lomila si se svih ovih godina da druge usrećiš i pomogneš drugima, ne pokazujući kakav teret nosiš na leđima. Na duši… A on je izgleda teži od svih. Od jutros glasa rijetko puštam… Onaj osjećaj koji je zaledio tijelo još ne prolazi… Nije trebao biti ovakav kraj. Nismo zaslužili ovakav oproštaj. Ostala je šoljica kafe koja će zauvijek ostati neispijena i to je ono što sebi ne opraštam. Što sam uvijek mislila da imamo vremena..,” stoji u jednoj od poruka objavljenih na Facebooku.

Prethodni članakJAVNOST U HERCEGOVINI POTRESENA – Policajka počinila samoubistvo
Naredni članakCvijanović: Srbi su jedan i nedjeljiv narod gdje god živjeli