Pokušaj likvidacije vođe kavačkog klana u Kijevu: Zvicer i njegova žena ponovo na meti policija zbog atentata?

Okružni sud u Kijevu produžio je rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu u slučaju pokušaja ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana u elitnom dijelu Kijeva, prenosi Detectiv-info.ua. Oni navode i da je naloženo da se ponovo saslušaju Radoje i njegova supruga Tamara.

Kijevski sud ovu odluku je donio 6. decembra, smatrajući da će u navedenom roku, tačnije do 5. decembra 2022, prikupiti dodatne dokaze u vezi sa pokušajem ubistva.

Podsjetimo, dva Srbina i dva crnogorska državljanina uhapšena su zbog sumnje da su 23. maja 2020, ispred zgrade u kojoj je Zvicer živio s porodicom u Kijevu, ispalila rafal na njega. Zvicerova supruga Tamara spasla ga je smrti jer je izvukla pištolj i zapucala na napadače.

– Ukrajinska policija planira niz istražnih radnji u vezi s pokušajem ubistva vođe kavačkog klana. Očekuje se da će istražitelji opet ispitati Tamaru i Radoja Zvicera jer su direktni učesnici ovog vatrenog obračuna. Pored toga, sprovešće se i set mjera za identifikaciju svih umiješanih u pucnjavu. Nije isključeno da se uradi i nova rekonstrukcija događaja. Pregledaće se svi video-snimci iz elitnog dijela Kijeva, gdje se pucnjava dogodila. Pokušaće opet da se istraže i ilegalni ulazak ubica na teritoriju Ukrajine”, pišu ukrajinski mediji.

Oni dodaju da je gotovo izvjesno i da će osumnjičeni biti opet ispitani.

Za pokušaj ubistva vođe “kavčana” osumnjičeni su Stefan Đukić i njegov sunarodnik Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

– Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbijedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima ‘škaljaraca’ su i dva ukrajinska policajca”, prenose mediji.

Izvor Kurira otkriva da je upitno kako će kijevski istražitelji ponovo ispitati Zvicera, s obzirom na to da je on od aprila ove godine u bjekstvu, a za njim su potjernice raspisale i Srbija i Crna Gora.

Podignuta optužnica

– Protiv Zvicera, Slobodana Kašcelana, Igora Božovića i drugih članova kavačkog klana nedavno je u Crnoj Gori podignuta optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića, inače kumčeta pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, ali i zbog distribucije droge i nedozvoljenog držanja oružja – podsjeća izvor Kurira i dodaje: “Takođe, Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe beogradske ispostave kavačkog klana, u januaru su bili njegovi gosti”.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Snimile ih kamere

Zvicerovi atentatori su, podsjetimo, nakon neuspjele egzekucije automobilima “smart” pobjegli sa lica mjesta. Namjera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugi automobil, kojim će nastaviti bjekstvo. Tada su imali peh, jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu.

Đukić i Tuzović imali Skaj, pokušali bjekstvo iz zatvora

Osumnjičeni Stefan Đukić, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, navodno je planirao bjekstvo iz zatvora.

– Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji ima aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe. Đukić je tokom decembra 2020. sa Emilom Tuzovićem u pritvoru putem Skaja ugovarao bjekstvo iz zatvora – podsjeća sagovornik i dodaje da nije poznato ko im je dostavio telefon u zatvor.

Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz škaljarskog klana koji su 2020. pokušali da ubiju vođu “kavčana”, prenosi Kurir.

Prethodni članakSUTRA POČINJE ZIMA
Naredni članakTrebinjac uhapšen zbog pisanja grafita na džamiji