Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima i prema jugu

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, posebno na graničnim prelazima i na dionicama koje vode prema jugu, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske apeluju da vozači tokom dužih putovanja prave češće pauze i izbjegavaju rizičnih preticanja.

Na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Donja Gradina pojačana je frekvencija vozila na u ulazu u BiH, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi i potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Radovi su u toku na auto-putu Gradiška – Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, zatim Crkvina – granica Republika Srpska/FBiH Ledenice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na putu prema Kozarskoj Dubici, te na dionicama Lamovita – Ivanjska i Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Glinja.

Usporeno se zbog radova vozi i na putnim pravcima Bijeljina – Šepak u mjestu Pilica, Vlasenica – Sokolac na Han Pijesku, Žegulja – Ljubinje /dionica Podvrsnik – Ljubinje/, Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/, na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, zatim Foča – Goražde u mjestu Filipovići, kao i na dijelu puta Rogolji – Baraći.

Na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen.

Teretna vozila se preusmjeravaju na Јelah, a putnička na alternativne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje – Miljevina i Ukrina – Gornja Vijaka.

U FBiH se danas održava 3. Bosanskokrupska Una regata zbog čega će od 9.30 časova biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Krupa – Srbljani, a vozila će biti preusmjerena na regionalni put Bosanska Krupa – Cazin – Bihać.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać – Kamenica saobraćaj se obustavlja od 7.00 do 17.00 časova. Alternativni pravac je Bihać – Vrkašić – Kamenica – Izačić.

Zbog radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici auto-puta Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Vitez – Travnik /Nova Bila/, Kiseljak – Busovača, Bijeljina – Šepak, Čitluk – Ljubuški, Livno – Šuica i Ripač – Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno, te na ulazu u Hadžiće sa magistralnog puta.

Prethodni članakCrveni meteo alarm za 15 gradova u Italiji, prijete temperature od preko 40 stepeni
Naredni članakTragedija kod Bijeljine: U direktnom sudaru poginuo mladić