PODIZANJEM OLIMPIJSKE ZASTAVE POČELA 148. NEVESINJSKA OLIMPIJADA

Podizanjem olimpijske zastave na jarbol ispred Sportske dvorane „Nevesinjka“ večeras je u Nevesinju ozvaničen početak 148. Nevesinjske olimpijade.

Svečani čin obavili su najbolji sportisti Nevesinja u 2022. godini, kik bokserka Jana Đerić i rukometaš Darko Dragović. Intonirana je himna Republike Srpske, a priređen je i vatromet.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da je nevesinjski sabor tradicije, viteštva, kulture, sporta i turizma najstarija manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj. On je rekao da sportiste i goste očekuju raznovrsni sadržaji u narednih deset dana, a da su kruna viteškog nadmetanja konjske trke na Bratačkom lugu 13. avgusta.

Avdalović je istakao da Nevesinjska olimpijada ne promoviše samo opštinu, nego i Hercegovinu i čitavu Republiku Srpsku.

On je dodao da će centralna svečanost otvaranja Nevesinjske olimpijade biti održana 12. avgusta u 20.30 časova na Trgu slobode u Nevesinju uz prisustvo zvaničnika Republike Srpske i Republike Srbije, te velikog broja posjetilaca iz cijelog regiona.

U okviru ovogodišnje Nevesinjske olimpijade biće priređeno više događaja sportskih, kulturnog i zabavnog karaktera, te takmičenja u pedesetak disciplina, a nagradni fond iznosi oko 40.000 KM. Organizator manifestacije je Opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Prethodni članakCvijanović: Ponosni smo na nikad bolje i sadržajnije odnose Srbije i Srpske
Naredni članakZavršeno sudsko saslušanje Trampa: Sljedeće ročište 28. avgusta