Počinje rekonstrukcija graničnog prelaza između BiH i Crne Gore

Na Graničnom prelazu Zupci između BiH i Crne Gore zvanično su počeli radovi, a inicijativu za kontrolu samo prilikom ulaska u drugu državu, na jednom prelazu, pokrenule su i dvije susjedne lokalne zajednice.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija i direktor Uprave carina Crne Gore Vladimir Bulajić ozvaničili su danas početak rekonstrkucije graničnog prelaza Zupci-Sitnica koji će biti osposobljen i za odvijanje robnog saobraćaja za šta je izdvojeno 2,4 miliona KM sa PDV-om.

Ozvaničenju početka projekta prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, načelnik opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik opštine Herceg Novi Mirko Mustur.

Podsjećamo, otvaranje četiri integrisana granična prerlaza prema Crnoj Gori, radiće se na osnovu međudržavnog sporazuma BiH i Crne Gore.

Dva od njih nalaze se na teritoriji grada Trebinja, Klobuk, prema Nikšiću i Zupci, prema Herceg Novovm, a kontrolom samo na jednom mjestu skratiće se zadržavanje i čekanja na granicama, rečeno je poslije sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, sa Zoranom Tegeltijom, direktorom Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Prethodni članakŠOK I NEVJERICA: Elek došao na Vukanovu tribinu
Naredni članakZakazan nastavak suđenja Dodiku i Lukiću