Pijte svako jutro TOPLU VODU S LIMUNOM i evo šta će se dogoditi vašem tijelu

Sok od limuna u čaši tople vode idealan je napitak odmah nakon buđenja jer priprema tijelo za ono što ga čeka u danu – detoksikuje ga, blagotvorno djeluje na kožu, podstiče rad mozga i probavnog sistema, pomaže u gubitku viška kilograma, tvrde stručnjaci.

Voda mora biti topla zato što je tako bolje za vaše tijelo.

Naime, po staroj kineskoj medicini, hladni napici djeluju stresno na naš organizam jer ih tijelo mora ugrijati prije nego odu dalje kroz probavni sistem.

Recept je jednostavan: Dovoljna vam je četvrtina limuna iscijeđenog u čaši vode koja je temperature otprilike kao i vaše tijelo.

U takav napitak mnogi dodaju i malo meda.

Kristal Dejvis iz SAD-a odlučila je svako jutro popiti toplu vodu s limunom i medom na prazan želudac, i tako godinu dana.
Zanimalo ju je do kakvih sve promjena će doći u njenom tijelu.

Na kraju je priznala da se pozitivno šokirala.

“Do prije nekoliko godina napitke s limunom i medom kupovala sam u apotekama kada sam imala grip. Naravno, nije bilo puno pomoći od njih pa sam, priznajem, bila malo skeptična kada sam kretala s ovim izazovom. Ipak, sasvim je drugačije piti pravi med i pravi limun. Odlučila sam piti toplu vodu s limunom i medom 12 mjeseci, svako jutro na prazan želudac – zanimalo me je li to toliko čudotvorno kao što neki tvrde. Ja sam vrlo zadovoljna. Naime, cijelu godinu nisam bila prehlađena, nisam imala grip ni želučane bolesti, iako sam ponekad osjećala kao da će me nešto uhvatiti, ali do toga nije došlo. Zapravo, s vremenom sam bila toliko oduševljena ovim napitkom da sam ga počela nositi sa sobom kada sam negdje putovala”, ispričala je.

Osim toga, postala je jutarnji tip i više nema potrebu za kafom, kaže.

“Imam više energije i osjećam se sretnije odmah ujutro, što prije nije bio slučaj. Prije mi je trebalo sat vremena da nakon buđenja zapravo progledam. Ljudi oko mene kažu kako sam sada ujutro puno ugodnije društvo. Ja koristim pola svježeg limuna i kašičicu organskog meda u klasičnoj šoljici. Najprije prokuvam vodu pa ostavim da se malo ohladi, toliko da se med otopi. Stavim i sok od limuna pa to popijem odmah nakon buđenja. Međutim, ponekad u limunu ima više soka ili je kiseliji pa stavim mrvicu više meda, treba malo eksperimentisati. Ako vam je pola limuna previše, u početku možete koristiti četvrtinu, dok se ne naviknete”, pojašnjava

Prethodni članakJasmina Selimović izabrana za novu guvernerku Centralne banke BiH
Naredni članakЈasmina Selimović nova guvernerka Centralne banke BiH