Petrović: Naša snaga je u jedinstvu

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović istakao je da se u novijoj srpskoj istoriji ne pamte bolji, snažniji i plodonosniji odnosi između najvažnijih srpskih predstavnika, rukovodstava i naroda Srbije i Srpske.

– Srpska pravoslavna crkva i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je sa ostalim preosveštenim episkopima predvodio jučerašnji pomen, obilježavajući najmasovnije etničko čišćenje jednog naroda sa njegovih vjekovnih ognjišta u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, sigurno mogu biti ponosni na svesrpsko jedinstvo iskazano u ovim teškim vremenima. Tim prije, što su među brojnim zvaničnicima, ministrima, sa nama bili i srpski državnici iz naše bratske Crne Gore, ali i mnogi drugi – istakao je Petrović.

On je naveo da prilikom posjete zvaničnika Srbije razgovarano o mnogim temama, kao i o konkretnim projektima koji se realizuju u Republici Srpskoj, uz značajnu i nesebičnu pomoć naše matice Srbije.

– Iako smo se uvijek oslanjali na Srbiju, koja nam oduvijek pomaže i pomagaće i u budućnosti, nikada nijedno rukovodstvo Srbije nije više uložilo u Republiku Srpsku u konkretne projekte, do ovog današnjeg, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a posebno ne u razvoj naših slabije razvijenih opština i regija – naglasio je Petrović za Srnu.

On je rekao da Srbija to danas radi u kontinuitetu, ne obazirući se na bilo kakve pritiske, političke blokade, što predstavlja samo jedan od vidova pomoći u konstantnoj političkoj borbi za očuvanje statusa Republike Srpske.

– Naša snaga je u jedinstvu. Da sloga srpska traje vječno. Da se sve češće i mnogobrojnije, ali i boljim povodima, okupljamo i da zajednički razvijamo naše dvije Republike – poručio je generalni sekretar SNSD-a zahvalivši zvaničnicima Srbije, na čelu sa predsjednikom Vučićem, na iskrenoj i bratskoj podršci.

U Prijedoru je sinoć obilježen Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu “Oluja” u kojoj su hrvatske snage protjerale više od 220.000 krajiških Srba. Obilježavanju su prisustvovali zvaničnici Republike Srpske i Srbije.

Prethodni članakVLADIKA ILARION: U PREBILOVCIMA IMAŠ OSJEĆAJ DA JE TU CIJELA SVETA ZEMLJA
Naredni članakSaobraćajni kolaps u Mostaru