Petronijević: Optužica Tužilaštva BiH politička

Optužnica Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića je jedna vrsta političke optužbe, sa mnogo manje krivičnog prava a mnogo više politike, koja je destruktivna, rekao je advokat iz Beograda Goran Petronijević gostujući u našem Јutarnjem programu.

Istakao je da je posljednje vrijeme da se ponašanju Kristijana Šmita stane na put i da se dođe do stanja da se građani Republike Srpske zaštite od njegove samovolje.

– Inicijativa koja je pokrenuta, za formiranje savjeta za odbranu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, usmjerena je da se pripremi pravno politička analiza svih onih koji pokušavaju da destabilizuju BiH, ali i republiku Srpsku – rekao je Petronijević.

Naglasio je da je ovu inicijativu do sada podržalo više od 100 advokata, koji su pristali da pro bono učestvuju prvenstveno u političkom, a onda kvazipravnom procesu, koje je pokrenulo Tužilaštvo BiH.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv predsjednika Republika Srpska Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića.

Prethodni članakZAVRŠENA 148. NEVESINjSKA OLIMPIJADA: GLAVNE NAGRADE ODGAJIVAČIMA KONjA IZ NEVESINjA I ŽABLjAKA
Naredni članakDanas počinje Velikogospojinski post: Pravoslavni vjernici pripremaju se za veliki hrišćanski praznik