Petrnijević: Izvedeno ono što Tužilaštvo pretenduje da budu dokazi

Na današnje ročištu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika izvođeni su pismeni dokazi ili ono što Tužilaštvo BiH pretenduje da budu dokazi, rekao je advokat Goran Petronijević, nakon održanog ročišta pred Sudom BiH.

– Odbrana je osporila dosta tih dokaza zbog neautentičnosti jer suprotno odredbom zakona o krivičnom postupku se ulažu u formi koja nije odgovarajuća da bude pismeni dokaz u skladu sa zakonom – rekao je Petronijević.

Ono što ste čuli o sljedećoj veoma važnoj fazi postupka toje faza postuka u kojoj će sud odlučiti o tome šta će od dokaza koje je odbrana predložila da se izvedu spojiti.

Petronijević je naveo da odbrana nije dala prijedloge kako bi odugovlačila postupak.

– Odbrana nije stavila prijedloge za razliku od Tužilaštva da bi punila sudski spis već isključivo svrsishodne i ključne prijedloge koji mogu da svjedoče i koji mogu da dokažu činjenice kojerješavaju ovaj predmet – navodi Petronijević.

Petronijević je upitao nelegitimnog visokog predstavnika Kristijana Šmita zbog čega ima problem da dođe u Sud BiH.

– Šta je problem da dođe. Tužilaštvo je u svom pismeno podnesku posvetilo čitave dvije strane opravdanju svog stava da Kristijan Šmit ne treba da dođe kao svjedok na prijedlog odbrane – kaže Petronijević.

 

Prethodni članakPucar: Tužilaštvo uradilo ono što smo mi rekli u uvodnim izlaganjima – oni nemaju ništa
Naredni članakDodik: Namješten politički proces; Uskraćeno mi je pravo na pravično suđenje